Hoće li institucije nakon slučaja Karamarko početi mjeriti pojave istom mjerom?

Zagreb, 18.4.2016. - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovno je izabran za predsjednika te stranke na predsjednièkim izborima koji su se u HDZ-u po prvi put održali po principu "jedan èlan - jedan glas", te istaknuo da æe u novom mandatu artikulirati žestoko domoljublje tako što æe se žestoko boriti za kvalitetu života u Hrvatskoj. foto HINA / Dario GRZELJ / mm

Karamarkova situacija nije ništa neuobičajeno, sjetimo se samo Ane Stavljenić Rukavina ili pak Veljka Ostojića, rekla je u jučerašnjem Otvorenom politička komentatorica HRT-a Jasmina Popović. Naglasila je i to kako je Karamarko o svim svojim poslovima, i poslovima svoje supruge, sa konzultantima stranih kompanija, trebao kao kandidat za premijera obavijestiti javnost ranije.

Doista, nakon tolike medijske akcije i tolikog broja ponovljenih “afera”, u kojima nema gotovo ništa suspektno, osim poreznog duga, ali i tolikog broja ponovljenih poluistina o njegovoj političkoj povezanosti sa “stranim mračnim silama koje otimaju hrvatsko nacionalno blago”, politička situacija Tomislava Karamarka prilično je izvjesna. Glasovao Most za njegov opoziv ili ne glasovao, njegov politički put može ići samo prema dolje.