Nova hitna pomoć: Ako vas Domoljubna koalicija ne ubije sve ćete preživjeti

NA POČETKU savjet: ako zažive ideje ministra Darija Nakića o novom sustavi Hitne pomoći, glavno i najvažnije je da kod kontakta s djelatnicima Hitne pomoći zapišete njihovo ime i prezime. Kako biste ih u slučaju pogreške mogli tužiti imenom i prezimenom, kao fizičke osobe, za milijunske odštete. Pa tko pogriješi – jer je nestručno hitnog pacijenta stavio kao manje hitnog, ne treba se žaliti ako mu ovršite stan, auto i vikendicu. I ako takav, s bračnim partnerom, djecom i psom završi na ulici.

Ministar Nakić – ravnatelj bolnice s lošim revizorskim izvješćem

Ministar Dario Nakić bio je, pisali smo, ravnatelj Opće bolnice Zadar, dok nije smijenjen. A zašto je smijenjen? Pa možda zbog revizorskog izvješća za 2011. godinu. Revizorsko izvješće je tako loše da bi većini ljudi koji bi dobili nešto ovakvo, bračni partner oduzeo upravljanje novcem i sve kartice te davao dnevno 20 kn za kruh i salamu za doručak. Državna revizija navodi sljedeće:

„Manjak prihoda nad rashodima tekuće godine iznosi 15.131.147,00 kn, što s prenesenim manjkom prihoda iz prethodnih godina u iznosu 101.433.129,00 kn čini manjak prihoda za pokriće u sljedećem razdoblju u iznosu 116.564.276,00 kn. (…)

Uvidom u rješenja o rasporedu na radno mjesto i plaći te isplatne liste, utvrđeno je da su za pojedina radna mjesta utvrđeni koeficijenti složenosti poslova viši od pripadajućeg koeficijenta utvrđenog odredbama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama

pročitaj cijeli članak