OVO ĆE BITI PET PRVIH POTEZA Z. MILANOVIĆA Kako će pokušati izvući partiju iz krize i hoće li smijeniti šefove u Splitu i Zagrebu

Kao što je Hrvatska dobila vlast kakvu je birala, tako će i SDP imati šefove kakve je sam izabrao – rezignirano će na pitanje što slijedi nakon subotnjih izbora u glavnoj opozicijskoj stranci odgovoriti jedan od analitičara, koji je ovom prilikom želio ostati neimenovan.

Ponovnim izborom za šefa SDP-a Zoran Milanović nije završio, nego bi tek trebao početi pravi posao. Vlastitu je funkciju obranio ne zahvaljujući svojim rezultatima u dosadašnjem mandatu, nego usprkos njima. U osam godina, koliko je na čelu SDP-a, pokazao se uspješnijim u unutarstranačkim obračunima, nego u vođenju stranke. Lakše mu je osvajati pozicije, muka je na njima funkcionirati. Izborna je večer na Ibleru protekla na dostojanstven način, zahvaljujući prije svega Zlatku Komadini, koji se u porazu ponio gospodski. Za sve što slijedi odgovornost je isključivo na novopotvrđenom SDP-ovom predsjedniku.

 

pročitaj cijeli članak