Promjena VMRO-a za promjenu imena Makedonije

Mediji u okruženju javljali su o političkoj krizi u Makedoniji koja uz neke prekide traje već nekoliko godina, dok se u posljednjih godinu dana značajnije intenzivira prosvjedima, antiprosvjedima kao i prijeporima oko prijevremenih izbora te navodne političke korupcije u vlasti.

Međutim, posljednjih se godinu dana oporbene teze, jedna po jedna, ruše kao kula od karata. Naime, niti jedan prigovor o nelegitimnosti izbora nije se pokazao točnim, niti se dokazao, iako oporba kontrolira državne izborne regulatore kao i ministarstvo policije. S druge pak strane, od ulaska ministara iz oporbe u tehničku vladu jedna za drugom izlaze konstrukcije i afere koje su iz oporbe planirali plasirati u medije kroz paraobavještajno podzemlje.

Kako su neovisni analitičari provalili ove teze, postavlja se legitimno pitanje zašto, usprkos podastrtim dokazima o konstrukcijama i manipulacijama, pojedina veleposlanstva i dalje ponavljaju konstrukcije oporbe koje dolaze iz spin laboratorija SDSM-a, pitaju se neovisni makedonski analitičari.

 

pročitaj cijeli članak