Bozanić napada medije, a o kriminalcima i popovima u Mercedesima ni riječi

AKO svijet u globalu stoji dosta dobro, problema naravno ima i posebno ih ima u Hrvatskoj – i onda uzoriti kardinal Bozanić na misi za Uskrs u zagrebačkoj katedrali identificira i locira krivce – to su zamislite, ne oni koji mrze sve drugačije, ne oni koji kradu, već javni mediji, i to oni koji eto ne sviraju onako kako bi hrvatski crkveni vrh htio.

Uzoriti kardinal, čini se, ima ozbiljnih problema s medijima, pa tako kaže: “Pod valutom slobode izražavanja se javno prokazuju svjedoci koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje. Zlo želi vladati medijskim svijetom. Pred javnost stavljaju jalove rasprave iz prošlosti.“

Kakva je to fraza „pod valutom slobode izražavanja“? Sloboda izražavanja ili postoji ili ne – to su samo u raznim diktaturama, od komunističkih do fašističkih, objašnjavali kako eto sloboda izražavanja postoji, ali je eto ograničena jer je neki znaju zloupotrebljavati. Istina je znaju – pod slobodom izražavanja svašta se može reći i svakoga se može povrijediti. Ali, sloboda izražavanja je osnova demokratskog sustava – i stoga treba pretrpjeti ponekad i loše i neutemeljene kritike, posebno kada se radi o javnoj osobi.

 

pročitaj cijeli članak