Sanja li Karamarko poslušne novinare kao u Jugoslaviji?

JESTE li ikada doživjeli tražeći posao da je isti dobio lošiji kandidat? Ili da je u firmi napredovao radnik koji je manje znao od vas? Ili ste morali pomagati onome koji nema pojma – kako bi upravo tome šefovi dali neki bonus? Znate li onaj osjećaj kada vam kažu da ste prekvalificirani za posao?

Iz upravo istog razloga zašto su vas ponegdje proglasili prekvalificiranim ili uzeli umjesto vas lošijeg kandidata – iz točno tog razloga Tomislav Karamarko je želio Milijana Brkića, kojeg suborci zovu Vaso, za ministra branitelja. Milijan Brkić je po svjedočenju mnogih napravio puno u Domovinskom ratu i to ne u stožeru, nego neposredno na terenu. Nadalje, odličan je organizator, što je pokazao u HDZ-u, radeći na jačanju stranke.

Ali, Milijan Brkić ima i jednu mrlju. Veći dio njegovog diplomskog rada prepisan je od drugog kandidata, zajedno s tipfelerima. Diploma mu nije oduzeta – iz proceduralnih razloga. “Ono što je sud mogao izvršiti uvid, odnosno da usporedi dvije preslike diplomskih radova proizlazi da je tuženik osnovano u pravilu utvrdio da je 70 posto rada tužitelja zaista prepisano iz diplomskog rada godinu dana ranije od Stanka Tomića”, rekla je sutkinja Upravnog suda u Zagrebu Tamara Bogdanović kada je u srpnju prošle godine ukinula rješenje Visoke policijske škole o oduzimanju diplome Milijana Brkića.

pročitaj cijeli članak