Umjesto ministrice, dobili smo pripravnicu

Alanfordovska Hrvatska ima novog junaka – ministricu Rada i mirovinskog sustava Nadu Šikić. Kako već znamo, ministrica je pokazala iznimno neznanje oko nekih osnova državnog sustava, pa je izjavila sljedeće: “Ne znam odakle se sveukupno skuplja novac za državni budžet. Jedan dio se prikuplja iz sredstava plaća od svakog radnika, a ostali se dio financira iz državnog proračuna. A odakle novac u državnom proračunu, vjerojatno od svih poreza i svega ostalog što je namijenjeno za državni proračun”.

Od ministra koji nije ministar financija ne očekujemo da zna baš sve detalje o punjenju proračuna i gdje, primjerice, točno idu kakve koncesijske naknade, što je s markicama za alkohol ili kome se plaćaju naknade za kotlove za rakiju – ali potpuno i apsolutno nepoznavanje poreznog sustava ministrice, čiji se sektor financira dobrim dijelom porezima, jednostavno nije dopustivo.

Rekla je ministrica uz to i sljedeće: “Stanje mirovinskog sustava je sigurno održivo. Ono što je ova Vlada odlučila je da nema rezanja mirovina i nema rezanja plaća. To je sasvim sigurno.”

pročitaj cijeli članak