HDZ – kako smanjiti proračun za obranu i glumiti rodoljube

Ukoliko ste se ikada pitali kako to ovaj i ovakav HDZ dobiva glasova koliko dobiva – stvari je jednostavna. Znaju dobro glumatati. Evo, zadnji slučaj koji je baš ono tipičan način rada kako s javnošću funkcionira HDZ mogli smo vidjeti prošlog tjedna – priča o ponovnom uvođenju obveznog vojnog roka.

Tako je, ono što bi se reklo, iz čista mira, tijekom sastanka Odbora za obranu, HDZ-ovac Stevo Culej odlučno zatražio njegovo uvođenje. “Zalagat ću se za obavezno služenje vojnog roka da se u ovom trenutku podjela u državi mladići koji služe rok prepoznaju kao svoji, da nema više podjela sjevera i juga Hrvatske”, rekao je Culej, a uz njega su stali i Pero Ćorić iz HSP AS-a te ministar obrane Josip Buljević.

“Razgovarali smo o tome, ja to podržavam, ali se radi o tome koliko ćemo imati sredstava i kakvi su naši trenutni prioriteti”, objasnio je Buljević.

Vojska, domoljublje, zastave, baš kako HDZ voli! Priča se nakon toga raširila po svim medijima – pisali smo opširno i ovdje o tome, pitanje vojske i vojnog roka je postala glava tema prošlog tjedna. Javili su se svi, od novinara, preko vojnih analitičara koji su redom ponavljali da takva odluka o obveznom vojnom roku nema smisla, sve do komentatora na portalima koji bi eto uvodili vojni rok da mladi nauče spremati krevete, jer valjda spremanje kreveta nije stvar kućnog odgoja nego države.

pročitaj cijeli članak