Karamarko, što da sada kažem studentima koji prepisuju?

Znate li zašto će Brkić postati ministar? Milijan Brkić zvani Vaso postat će ministar kako bi se Hrvatskoj pokazalo da pošteni rad nije važan – nego je važno biti u stranci i gurati se stepenicama stranke koja će vas onda zaštititi. Postat će ministar kako bi se pokazalo da stručnost nije bitna, već je bitna forma. Postat će ministar kako bi se znalo tko je tu da bi vladao, a tko su ovce koje su tu da bleje i plaćaju porez. Postat će ministar kako bi HDZ pokazao da može sve.

Postat će ministar kako bi se napokon vidjelo da nisu važne godine rada i zalaganja, nego osobni odnosi i umrežavanje s „pravim ljudima“, poglavito iz policijsko-obavještajnog miljea. Postat će ministar kako bi se zlatna mladež i dalje mogla smijati onima koji pošteno rade i penju se stepenicu po stepenicu. Postat će ministar kako bi se dokazalo da je ovakva Hrvatska, lažna, prijetvorna i ulizivačka jedina moguća.

Postat će ministar i kako bi još pokoji sposobni otišao za Njemačku i Kanadu, jer ljude s prepisanim diplomama nerviraju ljudi koji su do diploma pošteno došli.

pročitaj cijeli članak