MOST koji ne vodi nikamo u Saboru koji ne radi ništa

Čini se da je Facebook postao glavni komunikacijski kanal politike u Hrvata. Ukratko, kada ne radite ništa, kada glumatate ili kada pokušavate opravdati činjenicu da niste radili ili da cijelu naciju vučete za nos (pri čemu dobivate dobre novce) – onda je najbolje objaviti status na stranačkom Fejsu. Tako izbjegnete nezgodna novinarska pitanja, izbjegnete crveno lice pred kamerama, znojne ruke i sve druge simptome laganja. Bonus je što nezgodne komentare možete i obrisati.

Most nezavisnih lista svoju popularnost stvorio je dobrim dijelom na odmicanju od klasične politike i naglašavanju kako oni nisu klasični političari. Govorili su o reformama prije i nakon izbora. Govorili su o reformama toliko da nam je jedno vrijeme bila puna kapa reformi. I prije mjesec dana su krenuli – zakonskim prijedlogom kako treba rezati povlasticu saborskih zastupnika zvanu “6+62, prema kojoj isti mogu nakon završetka mandata primati punu plaću pola godine i još pola plaće pola godine, dok se ne snađu. Puno dulje i puno više nego prosječan građanin ukoliko ostane bez posla.

Prošlo je mjesec dana od njihova prijedloga i sada čitamo opet na Fejsu: “Naši kolege zastupnici iz HDZ – Hrvatska demokratska zajednica i SDP Hrvatske zaustavili su naš prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Točnije, njih 48. Mi smo obećanje ispunili traživši izmjenu, međutim previše je čini se “profesionalnih političara” koji nakon isteka mandata očito ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana i gubitkom posla uglavnom ostati bez prihoda. Svakako ćemo se zalagati da se zakon promijeni za slijedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. ‪#‎BašZato‬ ćemo svaki dan podsjećati kolege na naš prijedlog i čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva.”

pročitaj cijeli članak