Ok, pitajmo branitelje koga žele za ministra, ali pitajmo i pacijente, kulturnjake i znanstvenike

“Nas i dalje nitko ništa ne pita”, požalio mi se prije nekoliko dana Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi i jedan od viđenijih prosvjednika pred Ministarstvom branitelja.

To o čemu ih nitko ništa ne pita je ime novog ministra branitelja. Otkako je Mijo Crnoja prisiljen na ostavku, Vlada samo prima odbijenice od onih koje su poželjeli imenovati ministrom branitelja. Premijer Tihomir Orešković je odmah nakon Crnojine iznuđene ostavke, bolje bi bilo reći smjene jer se on ostavci žestoko opirao uz svesrdnu podršku HDZ-ovog braniteljskog gurua Josipa Vidovića i šefa stranke Tomislava Karamarka, najavio da će u najkraće vrijeme pronaći zamjenu za degažiranog barakaša. No, čini se da mjesto ministra branitelja baš i nije tako primamljivo. Prije samo nekoliko mjeseci činilo se da postoji pregršt kandidata, koga god biste upitali znao je što treba u tom ministarstvu napraviti i zašto je Predrag Matić pogrešna osoba za to mjesto. Odjednom, svi veziri mukom zamukoše.

Pitajmo učitelje, studente, pacijente…

“Matić je bio idealna osoba. Imao je odličnu šansu riješiti sva braniteljska pitanja. Na žalost, sve je otišlo krivo”, rekao mi je istom prilikom Dražimir Jukić te dodao da bi i za novoga ministra braniteljske udruge predložile nekog Matićevog profila. Žalostan je, kaže, što Vlada nije uključila braniteljske udruge u izbor novog ministra. Razgovarali smo i o ukidanju Ministarstva branitelja za što Jukić kaže da to uopće nije loša ideja, ali tek za nekoliko godina. „Kad se sve posloži“, reče.

pročitaj cijeli članak