“Lex Karamarko” u Sabor!

Zašto se Tomislav Karamarko krotko povinovao odluci SOA-e pod vodstvom polurazriješenog Dragana Lozančića kojom mu je zabranjeno da pred minhenskim Visokim zemaljskim sudom svjedoči u procesu protiv optuženika za sudjelovanje u brutalnom umorstvu Stjepana Đurekovića?

Bilo je to – sjetit ćete se – ne tako davno, onog crnog petka u lipnju 2013. kada je nenarodna većina u Hrvatskom saboru izglasala zakon koji će joj se nabijati na nos više od svih budalaština što ih je počinila za svojega, na svu sreću najzad okončanog mandata.

Dok je protunarodna većina narodnih zastupnika nestrpljivo čekala trenutak da digne ruke za ono što će ostati zapamćeno kao »Lex Perković«, pripadnici domoljubne manjine su navrat-nanos napuštali sabornicu. Osjećaj odgovornosti prema nacionalnim interesima nije im dopuštao da na bilo koji način – pa makar i glasanjem protiv tog zakona – sudjeluju u drskom opstruiranju Europskog uhidbenog naloga, tempiranom na svega šezdesetak sati uoči dugo sanjanoga ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

pročitaj cijeli članak