Vijeće za suradnju pokazuje pravu vrijednost ministara

Ne kuže ovi iz Mosta što ih je snašlo. Misle da će s Milijanom Brkićem lako. A zaboravljaju da je čovjek u svojoj biti policajac. Policajci ne pregovaraju dugo. – Ma, koliko vi u Mostu uopće imate zastupnika? Morate se odlučiti – hoćete li biti principijelna koalicija ili ne – ispalio je navodno na sjednici Vijeća za suradnju.

Nije to friendly pristup. To je agresija. Zna se da murja ne pregovara, oni prijete, zapovijedaju ako mogu, a i mlate kao poticaj svakoj komunikaciji. Zato jesu policajci. I nema tu mudrosti.

Milijan Brkić je, inače, glavni tajnik HDZ-a. Nositelj osporavane fakultetske diplome za koju je ustanovljeno da je nastala kao posljedica dobrim dijelom prepisane diplomske radnje, ali to za ovu situaciju nije presudno jer ne traži posao temeljem kvalifikacija. Nije presudno ni što vodi ekipu Domoljubne koalicije u tijelu u kojem su svi jednaki, predstavnici Mosta i Domoljubne koalicije. Presudno je to što narečeno tijelo određuje ministrima njihove pomoćnike i zamjenike. – To je savjetodavno tijelo, neki međufiltar koji će ministrima davati smjernice. Nije to nadvlada, niti vlada u sjeni. Nitko tu neće kadrovirati nego će Vijeće birati najbolje ljude kako bi ministri mogli predložiti Vladi najbolje kandidate za svoje pomoćnike. Temeljem kriterija kompetentnosti i stručnosti, temeljem kriterija iskustva, onih kriterija koje će Vijeće usuglasiti, to će tijelo biti savjetodavno ministrima, ono će biti servis Vladi, odnosno ministrima kako bi se što prije ti procesi odvijali i kako bi se što kvalitetniji ljudi iznjedrili – rekao je glavni tajnik HDZ-a na ekranu nacionalne televizije i svakome je pametnom bilo jasno da je sve otišlo k vragu.

pročitaj cijeli članak