Slučaj Lozančić se pretvara u reprizu slučaja Perković

Ne, ne mislim reći da je Loznačić udbaš, i da je naredio da se nekom zakuca sjekira u glavu. Mislim reći da lavež Milanovićevih režimlija u politici i medijima, koji su ustali u obranu druga kojem je ugrožena stolica a možda i sloboda, jako podsjeća na ono što se događalo kad je Perkovića trebalo izručiti Nijemcima. Nomenklatura ne da svoje ljude.

Ali želim reći i da Perkovićevi duhovni nasljednici, odani partiji a ne državi, komunističkoj vlasti a ne naciji, i dalje drmaju obavještajnim sustavom u Hrvatskoj. I ne samo njime, nego i pravosuđem, javnom televizijom, i manje-više svime ostalim.

Zato me je šokiralo na koji način je HTV izvješćivala o cijeloj priči. Ne, nije me iznenadilo, ali me uvijek ponovo šokira. Jer, po onom kako je cijeli slučaj intoniran u mediju iz kojeg 90% birača vuče jedine informacije koje ima – što mislite, zašto umirovljenici uglavnom glasaju za SDP, dok kod svih drugih dobnih skupina pobjedu odnosi HDZ – ispada da se tu ne zna o čemu se uopće radi, i da nikom zapravo nije jasno zašto je Predsjednica odlučila maknuti Lozančića, ali ako već jest, zacijelo je ili jako osvetoljubiva, ili je to “reeevaaaanšiiiizaaaam”, ili je nešto mutila s Mamićem pa joj pravo budi. U Dnevniku XPT-a o smjeni Lozančića su se očitovali Gordan Bosanac, Jadranka Kosor, Ivo Josipović, a novinari se čudom čudezašto to predsjednica radi, jer za smijeniti nekog treba imati dokaze, kao na sudu!

Prisavlje je postalo gore od sjevernokorejske TV, samo im još nitko nije rekao da se vlada promijenila. Nekako očekujem da će svoje mišljenje o smjeni Lozančića, nakon Peđe Grbina i odvjetnika tajne policije u Hrvata Nobila, dati i ostali veleumovi i intelektualni divovi ljevice: Jelena Veljača, Goran Bare, i udovica i kćerka pokojnog Dina Dvornika (jer inače bi njega onako obrazovanog i pametnog pitali za mišljenje, a ovako novinari pitaju o svemu njegovu udovicu). Jer, u Hrvatskoj je dovoljno da budete slavni, makar i hereditarno, pa ste time automatski kvalificirani za davanje mišljenja o svemu u što se inače ne razumijete, od atomske fizike do liječenja raka. A ako ljude koji se ne razumiju u politiku pitate o politici, pa ako su još k tome iz narkomansko-alkoholičarsko-estradno-seksualnog miljea, naravno da će udarati lijevom! Uostalom, njih i nije puno briga: oni znaju da je HDZ zlo, a SDP svjetlost, i to im je dovoljno da formiraju svoje mišljenje o svemu, i svemu ostalom. A mediji su tu da njihovo mišljenje učine relevantnim za tupavu i povodljivu amorfnu masu koja čini značajan dio biračkog tijela.

pročitaj cijeli članak