Lakše je probaviti Mamićeve prostote nego šuplje žalopojke

Mamićevi vapaji da je žrtva političkog progona bila bi uvjerljiva da Mamić u politici još uvijek ne traži zaštitu od istraga. Kao što bi možda prošle tvrdnje da su mu ugrožena ljudska prava da ih nije ugrožavao drugima.

Nije to bilo prvi puta da smo na press konferenciji Zdravka Mamića slušali tirade o političkom progonu, o njegovim ljudskim i građanskim pravima, o urotama i zavjerama.

Svejedno, ono što smo jučer čuli bilo je iznenađujuće, neukusno, pomalo šokantno, ponekad i skandalozno. Premda čak nije bilo ni vulgarno.

Mamić je u svom obraćanju slao dramatične vapaje o tome da su u ovoj istrazi Uskoka – već trećoj po redu – “ugrožena njegova ljudska i građanska prava”.

I možda bi te tvrdnje naišle na razumijevanje javnosti, da se Mamić proteklih godina jednako brinuo za ljudska i građanska prava drugih.

Recimo, za ljudska i građanska prava igrača kojima je pod nos gurao izrabljujuće ugovore. Ili za ljudska i građanska prava igrača kojima nije dozvoljavao nastup u prvoj momčadi Dinama dok ne potpišu za njegovu agenciju. Ili za prava igrača kojima je otvoreno prijetio da moraju potpisati za njegovu agenciju, prije nego što su roditelji podnijeli kaznenu prijavu, a igrači pobjegli u inozemstvo.

pročitaj cijeli članak